Doma vyrobené spirálové smažené chipsy z brambor budou hračka
- Navíc vyjdou mnohem levněji, než kupované na trhu či jarmarku. Malý kráječ z PP plastu vytvoří během chvíle dlouhou spirálu z čerstvých brambor, okurky, cukety či mrkve. Brambory lze napíchnout na špejli nebo grilovací jehlu a dát smažit nebo péct na pečicím papíře do trouby. Čerstvá zelenina zase ozdobí saláty nebo chlebíčky.
- Jak na to: Špičku okurky odříznete a držíte ve svislé poloze. Hrot se závitem natáčíte do středu okurky, prst vložíte do očka a krouživými pohyby připravíte spirálu. Lze také využít na smažené spirály z brambor. Do středu brambory vtlačte vodící jehlu, nasaďte spirálový kráječ na vodící jehlu a zašroubujte pár závitů do brambory až k plastovému noži. Vložte prst do očka kráječe a otáčejte kolem osy. Do hotové spirály nasaďte špejli a usmažte. Pomocí vodící jehly připravíte i dlouhé spirály z okurky. Na spirály z mrkve nebo petržele vyberte mrkev/petržel silnější, vložte do mikrovlnného sáčku a na 2 minuty dejte do MVT na střední teplotu (zelenina mírně změkne). Vykrájejte do spirály jako okurku.
Výrobce | Orion |
Materiál | plast |
Výška balení ( cm ) | 3 |
Délka balení ( cm ) | 11 |
Šířka balení ( cm ) | 5 |
Barva | bílá |
Kuchyňské pomůcky | mlýnky, struhadla, kráječe |