Špalek na maso G12 – nejlepší volba pro porcování
- Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na dřevěné masivní desce je šetrné k nožům i sekáčkům na maso, dřevo netupí jejich ostří.
- Porcovací špalek využijete i při naklepávání masa paličkou.
- O kvalitním provedení špalku na porcování masa o velikosti 40 x 30 cm svědčí i jeho tloušťka 6 cm.
Bukový špalek na porcování je sázka na jistotu
- Dřevěné špalky na maso se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při výrobě porcovacího špalku G21 použili dřevo z buku pro jeho skvělé vlastnosti.
- Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového.
- Bukový porcovací špalek je chuťově neutrální, tvrdý a odolný i správně hutný.
Jak pečovat o dřevěné špalky na maso
- Aby vám porcovací špalek vydržel co nejdéle, nemyjte jej v myčce ani nečistěte saponáty.
- Při správné péči budete mít špalek na porcování masa v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když jej po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem.
- Dobré je dřevěný špalek čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo nepřesychalo.
- TIP: Před krájením/sekáním krvavého masa můžete dřevěný špalek namočit. Krev a šťáva z masa nebudou do dřeva tak snadno vsakovat.
Hlavní přednosti
- Kvalitní dřevěný porcovací špalek s tloušťkou 6 cm.
- Chuťově neutrální bukové dřevo.
- Přírodní materiál šetrný k ostřím nožů a sekáčků.
- Vyrobeno v České republice.
Výrobce | G21 |
Materiál | Bukové dřevo |
Výška balení ( cm ) | 6 |
Délka balení ( cm ) | 30 |
Šířka balení ( cm ) | 40 |
Barva | Hnědá |