Strojově kovaná smažící pánev
- Velmi silné a těžké provedení.
- Před prvním použitím je nutné pánev vypálit.
- Ideální na přípravu steaků, prudké restování masa či zeleniny a grilování, vynikají extrémní tepelnou vodivostí.
- Ocel použitá na výrobu pánví Ferrum je 100% přírodní materiál.
- Pánve nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, jsou ekologické a recyklovatelné.
- Železné pánve jsou vhodné na všechny druhy sporáků včetně indukce, ale používaná plotna musí být větší než průměr pánve.
- Pánev se tak nebude při prvotním vypálení kroutit a deformovat, čímž by došlo k poškození a trvalému znehodnocení pánve.
- Nejlepší způsob využití této pánve je na plynovém sporáku.
- Ke grilování na pánvi je nejlepší železná kovaná pánev. Čím masivnější, tím lepší.
- Před prvním použitím je nutné pánev vypálit dle následujících pokynů, aby nedošlo k jejímu znehodnocení
1. pánev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou
2. po umytí pánev vysušte
3. suchou pánev postavte na sporák a velmi silně rozehřejte
4. až nyní přidejte olej
5. až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor se slupkami a hodně soli
6. brambory dobře opečte a pak vyhoďte - zajistěte dostatečný odtah par pomocí digestoře
7. po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastným papírem, aby při skladování nerezivěla
Výrobce | KELA |
Materiál | Železo, nerez ocel |
Výška balení ( cm ) | 24 |
Délka balení ( cm ) | 10 |
Šířka balení ( cm ) | 42,5 |
Barva | Stříbrná |
Typ pánve | univerzální |